Več o nas

Družinsko podjetje Studio Koder d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1990. V njem združujemo dve dejavnosti – arhitekturo in prodajno galerijo idrijskih čipk. Z veliko pozornostjo do te dragocene dediščine oblikujemo in izdelujemo idrijsko čipko in izdelke z njeno aplikacijo. V naši prodajni galeriji na Mestnem trgu 16 v Idriji si je mogoče ogledati in kupiti izbor klekljanih čipk in izdelkov ter se dogovoriti za izdelavo tekstilij za opremo interierja ob pomoči arhitekta in oblikovalca.


idrijska čipka - druzina Koder


V sodelovanju s Tino Koder, diplomantko Oddelka za oblikovanje tekstilij in oblačil NTF Univerze v Ljubljani, postavljamo nove smernice sodobnega oblikovanja čipke.


Naši vodili sta kvaliteta in odličnost. Uveljavili smo se tudi na področju oblikovanja in izdelave poslovnih, protokolarnih in osebnih daril. Posebno pozornost posvečamo tudi izvirni embalaži, ki jo sestavljajo živo rdeč karton, zlata vrvica in rdeč voščen pečat. Vsaki naši čipki sta priložena certifikat in dokazilo o geografskem poreklu »idrijska čipka«, ki ga je leta 2000 občina Idrija zavarovala na Uradu RS za intelektualno lastnino. Redno se predstavljamo na samostojnih in skupinskih razstavah.Vse pravice pridr¸ane © Studio Koder d.o.o.